Tapahtumakalenteri


Kiedo meidät tarinaan -lukukampanja Maanantai  2.11.2020 - Sunnuntai 8.11.2020

”Kiedo meidät tarinaan!” -lukukampanja isille ja miespuolisille huoltajille. Haastamme isejä, pappoja ja vaareja lukemaan kotona Miesten viikolla lapsille, lapsenlapsille jne. ”Kiedo meidät tarinaan” -tilaisuuksia voi järjestää myös päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa tuttuun tapaan terveysturvallisuus huomioiden.

Kampanjan vastuutahona toimii Suomen Vanhempainliiton Karuselli-hanke.

Lisätietoja: Merja Korhonen ja Laura Klemetti.

Tapahtuman kotisivut

#puhettalauteilla -kampanjaMaanantai  2.11.2020 - Sunnuntai 8.11.2020

Miesten Viikon tapahtuma sosiaalisessa mediassa: #puhettalauteilla rohkaisee miehiä puhumaan näinä haastavina aikoina toisilleen ja lähipiirilleen. Hyvinvointi alkaa hyvästä kohtaamisesta, kuuntelemisesta ja kuulluksi tulemisesta.

Miten:
1. Sauno, käy lenkillä tai istu mukavasti sohvalle
2. Uskalla puhua ja kuunnella
3. Jaa puheenaiheesi rohkaisuksi muillekin hashtageilla: #puhettalauteilla #miestenviikko

”Sen mitä #suomitanssii, #suomisaunoo ja #suomilaulaa-sometempaukset tekivät suomalaisten yhtenäisyydelle ennen koronapandemiaa, #puhettalauteilla tarjoaa marraskuun pimenevälle viikolle. Kampanja tuo yhteisöllisyyttä ja toivon ilmapiiriä”, sanoo Feeniks-hankkeen hankepäällikkö Miikka Vuorinen.

”Kyllä mies puhuu tunteistaan ja mistä vain, kun siihen vain on paikka ja hyvä seura. Puhumisella on väliä, ja mikä sen parempi paikka puhumiselle kuin hyvä seura ja lauteet. Rohkaisemme miehiä puhumaan keskenään arjessa, ilman päihteitä. Olivatpa kyseessä sitten toimeentuloon, rakkauteen tai isyyteen liittyvät kysymykset, niistä pitää puhua nyt eikä liian myöhään. Ja jokaisella miehellä on lähellään ihmisiä, joita puhumisen esimerkki voi rohkaista”, Vuorinen sanoo.

Kampanjan järjestäjinä toimivat Feeniks-hanke, Rauhanturvaajaliitto, Miessakit ry, Suomi Sauna Day ja Santander.

Ilta isien kanssa Poikien Tuvalla | TampereMaanantai  2.11.2020 15:00 - Maanantai 19:00 - Pispalan valtatie 45, Tampere

Miesten viikon kunniaksi Tampereen Poikien Tupa järjestää Ilta isien kanssa -tapahtuman 10-17-vuotiaille pojille sekä heidän isilleen, isoisilleen ja muille tärkeille isä- ja mieshahmoilleen. Tulkaa siis yhdessä pelailemaan, leikkimään, jutustelemaan, tutustumaan ja viettämään mukavaa iltaa Poikien Tuvan aukioloon klo 15-19.

Yhteystiedot: 044 553 8432 / niklas.soderstrom@ahjola.fi

Tapahtuman kotisivut

Miehet kuulolla "leirinuotiolla" | OuluMaanantai  2.11.2020 17:00 - Perjantai 6.11.2020 - Oulun pääkirjaston ala-aula, Kaarlenväylä 3, Oulu

Mahdollisuus keskustella päivystävien työntekijöiden kanssa miehen elämään liittyvistä asioista ja mitä olla mies tämän päivän Suomessa.

Miesten viikolla ma–pe klo 17–19.

Yhteystiedot: Jukka Joensuu, p. 044 745 3847.

Miehen tunteet ja taiteen mahdollisuudet | OuluMaanantai  2.11.2020 18:00 - Maanantai 20:00 - Hyvän mielen talo (Kauppurienkatu 23, Oulu, sisään Vaarankadulta)

Psykologi Jussi Tukiainen ja sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen johdattelevat keskusteluun siitä, kuinka taiteen ja luovien keinojen avulla on mahdollista käsitellä omia tunteita ja kokemuksia. Auttaako taide ymmärtämään muita ihmisiä? Helpottavatko luovuuden tilat elämän kriisien läpikäymistä?

Osallistujamäärä 10 henkilöä, maksuton.

Ilmoittautuminen: ma–ti 10–17 ja to–pe 9–14, p. 041 463 5712 ja info@hyvanmielentalo.fi

Kiedo meidät tarinaan -satutuokio | OuluTiistai  3.11.2020 9:30 - Tiistai 10:00 - Oulun pääkirjaston lastenosasto, Kaarlenväylä 3, Oulu

Oulun Ensi- ja Turvakoti ry:n Kiedo meidät tarinaan -satutuokio. Mieskaveri Kyösti lukee lapsille.

Lisätietoja: Raija Lohilahti, Mieskaveritoiminnan ohjaaja, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, p. 040 675 0300.

Miehet edellä -webinaariTiistai  3.11.2020 13:00 - Tiistai 14:30

Löydetyt miehet -hankkeen loppuseminaarissa on luvassa mielenkiintoinen iltapäivä kainuulaismiesten asioiden äärellä. Miina Sillanpään Säätiön Löydetyt miehet -hankkeessa (2018-2020) vahvistettiin 45-65 -vuotiaiden kainuulaismiesten arjen hyvinvointia ja ohjattiin heitä kohti terveellisempää, päihteettömämpää ja liikunnallisempaa elämäntapaa tavoitteellisen ryhmätoiminnan avulla.

Tapahtuman kotisivut

Lähiöinnostajien kisa | OuluTiistai  3.11.2020 17:00 - Tiistai 19:00 - Oulun pääkirjaston ala-aula, Kaarlenväylä 3, Oulu
Lähiöinnostajat haastavat satunnaiset ohikulkijat minuuttipeleihin. Tarjolla hyvää mieltä ja yllätyspalkintoja kaiken kokoisille, ikäisille ja kuntoisille.
Miehenä ja isänä eron edessä -tilaisuus | TampereTiistai  3.11.2020 17:30 - Tiistai 19:30 - Miessakit ry:n tilat kumppanuustalo Arttelissa, Salhojankatu 42 (2. krs.), Tampere

Mikä erokriisissä on normaalia ja mikä ei? Mikä auttaa? Miten ero muuttaa isyyttä?

Asiantuntijana aiheesta kertomassa vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko, Miessakit ry.

Tilaisuus on osa Eron edessä? -iltojen sarjaa. Illat ovat asiantuntijoiden pitämiä, infoluonteisia tilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheen läheisille. Myös ammattilaiset ovat tervetulleita vahvistamaan osaamistaan. Illat ovat maksuttomia.

Tapahtuman kotisivut

Miesten eroilta | OuluTiistai  3.11.2020 18:00 - Tiistai 20:00 - Nuorten Ystävien keskustoimisto (Torikatu 28), Oulu

Mies, oletko eronnut tai eroamassa? Mietitkö, miten ero vaikuttaa lapsiisi ja mitä tarkoittaa eron jälkeinen vanhemmuus? Alustajana Lapsi- ja perhetyön diakoniatyöntekijä Kari Rekilä. Keskustelua myös eron kokeneiden vanhempien kanssa.

Ei ennakkoilmoittautumista ja rajoitettu osallistujamäärä.

Tiedustelut: lapsi- ja perhetyön diakoni Kari Rekilä,
p. 050 521 1065 tai kari.rekila@evl.fi.

Kirjailijavieraana Henna Helne | OuluTiistai  3.11.2020 18:00 - Tiistai 19:30 - Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3, Oulu
Esittelyssä esikoisteos Pojat, pojat, pojat – Kirja poikien äideille.
Haastattelijana Solja Peltovuori.
Yhteistyössä Hyvän mielen talo ry ja Oulun kaupunginkirjasto.
Maksuton. Osallistujamäärä osittain rajoitettu.
Miesten vuoro Pop Up | OuluKeskiviikko  4.11.2020 13:30 - Keskiviikko 15:30 - Poikien Talo Oulu, Isokatu 41 A13, Oulu
Avoin keskustelufoorumi 16–29-vuotiaille oululaisille pojille ja nuorille miehille, jossa Miesten viikolla puhutaan suomalaisesta miehestä vuonna 2020. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.
Miten ero muuttaa isyyttä? -verkkoluentoKeskiviikko  4.11.2020 17:00 - Keskiviikko 18:30

Miten ero vaikuttaa isän ja lapsen väliseen suhteeseen? Mitä on hyvä ottaa huomioon ja miten tukea isyyttä erotilanteessa? Näitä ja monia muita isän näkökulmia erotilanteeseen valottaa Miessakit ry.

Tapahtuma on osa Puhutaan erosta -verkkoluentosarjaa. Sarjan teemalliset tilaisuudet on suunnattu eronneille, tai eroa harkitseville vanhemmille ja heidän läheisilleen, sekä asiasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelijoille.

Tilaisuudet tarjoavat tietoa eroon liittyvistä aiheista ja mahdollisuuden esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Ilmoittautumiset viimeistään kolme päivää ennen tilaisuutta. Osallistuminen on mahdollista nimimerkillä. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Tapahtuman kotisivut

Avoin esitys- ja keskustelutilaisuus: Mikä mies?! | KajaaniKeskiviikko  4.11.2020 18:00 - Keskiviikko 20:00 - Kajaanin kansanpirtti, Linnankatu 2, Kajaani

Tilaisuudessa käsitellään miehen maailmaa ja kriisejä ohjaaja, kirjailija Eino Saaren näytelmän ja kirjan ”Miehen kosketus” pohjalta. Mukana myös teatteriesityksen näyttelijöitä.

Johdattelijana Miessakit ry:n Kainuun yhdyshenkilö Raimo Reinikainen. Järjestäjinä Miessakit ry yhteistyössä Eino Leino -seuran kanssa.

Tervetuloa kuulostelemaan, nautiskelemaan ja keskustelemaan!

Olutsakin avoimet ovet | JärvenpääKeskiviikko  4.11.2020 18:30 - Eikan Pankki, Sibeliuksenkatu 16, Järvenpää

Toiminnan Miesten Olutsakki järjestää avoimet ovet -tapaamisen Miesten Viikon kunniaksi.

Eikan Pankissa pidettävässä tapahtumassa mm. Visa Kuusikallio alustaa oluen historiasta ja saapumisesta Suomeen keskiajalla. Lisäksi tarjolla on pientä suolaista ja olutmaistiaisia, joilla on keskiaikaisia juuria.

Olutta maistellaan kohtuudella, makuja ja tarinoita tavoitellen. Hyvässä ja rennossa miesporukassa. Illan isäntänä toimii Järvenpään Olutsakin vetäjä Petre Pomell.

Tapahtuma on avoin ja maksuton.

Olutsakki-kuva2.jpg

Tapahtuman kotisivut

Kiedo meidät tarinaan -satutuokio | OuluTorstai  5.11.2020 9:30 - Torstai 10:00 - Oulun pääkirjaston lastenosasto, Kaarlenväylä 3, Oulu

Oulun Ensi- ja Turvakoti ry:n Kiedo meidät tarinaan -satutuokio. Mieskaveri Marko lukee lapsille.

Lisätietoja: Raija Lohilahti, Mieskaveritoiminnan ohjaaja, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, p. 040 675 0300.

Oulun Nuorisopalvelut: Isä-poika pelipäivä Hercules Esportsin järjestämänä | OuluTorstai  5.11.2020 16:00 - Torstai 18:00 - Byströmin Nuortenkahvila Bysis, Peli- ja mediatila. Hallituskatu 5a, Oulu
Erityislasten isien virtuaalinen saunailtaTorstai  5.11.2020 17:00 - Torstai 19:00

Isänpäivää edeltävänä torstaina vietetään erityislasten isien saunailtaa! Aiempina vuosina saunailtaa on Oulussa vietetty perinteisesti livetapahtumana. Poikkeuksellisesti tänä vuonna saunotaan virtuaalisesti ja osallistua voi mistä vain.

Lauteilla löylyvastaavina ovat erityislasten isät Aslak Rantakokko ja Sami Rousu. Sami ja Aslak puhuvat kokemuksistaan iseinä, miehinä ja puolisoina, kun perheessä on yksi tai useampi erityistä tukea tarvitseva lapsi. Miltä näyttää, tuntuu ja kuulostaa isyys, isän rooli ja miehenä oleminen? Miten elämäntilanne vaikuttaa parisuhteeseen, isovanhempiin, sisaruksiin ja työssä jaksamiseen? Miten roolit muotoutuvat vanhempien välillä lasten kasvatuksen ja kuntoutuksen suhteen? Miten vanhemmuuden roolit muuttuvat lasten kasvaessa, heidän ollessaan päiväkodissa, koulussa tai opiskellessa varhaisaikuisuudessa omaa itsenäistä elämäänsä? Millaista on olla isä, jolla itselläänkin on erityisyyttä ja samoja haasteita kuin omilla lapsilla? Miten sujuu parisuhde, kun huomio kiinnittyy lapsen erityisyyteen ja selviytymisen varmistamiseen? Millaiselta näyttää isän osa palvelujärjestelmän pyörteissä?

Löylyihin mahtuu mukaan parisenkymmentä isiä, faijaa, iskaa, isää ja iskää. Varaathan laudepaikkasi ajoissa!

Ilmoittaudu saunailtaan täältä: https://www.kyselynetti.com/s/erkkasauna

Tapahtuman kotisivut

Oulujoen seurakunta - Miesten vuoro isät ja lapset | OuluTorstai  5.11.2020 17:30 - Torstai 19:30 - Hiuskan seurakuntakoti, Paraatikatu 8, Oulu
Lisätietoja: Tom Pajukangas, Perhetoiminnanohjaaja, p. 044 788 4127 tai tom.pajukangas@evl.fi
Jussi Syren and The Groundbreakers | OuluTorstai  5.11.2020 19:00 - Torstai 20:00 - Pyhän Luukkaan kappeli, Yliopistonkatu 7, Oulu

Bluegrass- ja rock meininkiä. Jussi Syren and The Groundbreakers on vuonna 1995 perustettu suomalainen bluegrass-yhtye. Yhtyeen keulakuvana toimii Jussi Syren. Muun muassa Itse valtiaat -animaatiosarjan tunnusmusiikki on yhtyeen soittama. Yhtye on jukaissut yksitoista albumia ja esiintynyt Yhdysvalloissa ja kuudessa Euroopan maassa. Konsertti on osa kirkon musiikkiviikon tapahtumaa.

Tiedustelut: nuorisomuusikko, Esa Rättyä p. 040 574 7125 tai esa.rattya@evl.fi

Miesten ilta - Oletko oman elämäsi supermies? | Kotka Perjantai  6.11.2020 - Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen tiloissa, Perhetalo Haikara, Metsontie 39 b, Kotka

Miesten illassa rentoa olemista, vertaistukea ja keinoja tasapainoilla vaatimusten ja voimavarojen ristipaineessa. Tarjolla pientä iltapalaa.

Ilmoittautuminen: sari.manninen@kakspy.com ja marjaana.kosma@kletu.fi.

Seminaari: Mies - tasa-arvotoiminnan heittopussi | TamperePerjantai  6.11.2020 19:00 - Perjantai 22:00 - Lapland Hotel Tampere, Yliopistonkatu 44, Tampere

Miesten tasa-arvo ry:n järjestämä seminaari.

Alustukset:

"Ajankohtaiskatsaus tasa-arvon nykytilaan", Miesten tasa-arvo ry:n pj Juuso Erno

"Joulukuussa syntyneen vasenkätisen setämiehen havaintoja koulutuksesta, urheilusta ja eduskunnasta", kansanedustaja Pauli Kiuru

"Laki on kaikille sama - paitsi miehille", kansanedustaja Sebastian Tynkkynen

"Tasa-arvo kuuluu myös miehille  - eturauhassyövän seulonta lakisääteiseksi", kansanedustaja Sari Tanus

Covid-19 huomioidaan yleisörajoituksin ja lisätyin osanottajaetäisyyksin. Hengityssuojat vaaditaan osanottajilta ja niitä on saatavilla tilaisuudessa.

Tapahtuman kotisivut

Oulujoen seurakunnan isien ja lasten aamupala | OuluLauantai  7.11.2020 8:30 - Lauantai 11:00 - Hiuskan seurakuntakoti, Paraatikatu 8, Oulu
Lisätietoja: Tom Pajukangas, Perhetoiminnanohjaaja, p. 044 788 4127 tai tom.pajukangas@evl.fi
Oulunsalon seurakunnan isien ja lasten aamupala | OulunsaloLauantai  7.11.2020 9:00 - Lauantai 11:00 - Oulunsalon seurakunnan Toimitalo, Vattukuja 2, Oulunsalo
Monipuolinen aamupala, toiminnallista touhua lapsenmielisille.
Ilmoittautumiset 5.11. mennessä: p. (08) 5142 700, oulunsalonseurakunta@evl.fi
IsänpäiväSunnuntai  8.11.2020

Hyvää isänpäivää!