Terve mies terveessä ruumiissa – 8. Miesten Viikko 5.-11.11.2012

Hyvinvointi on kokonaispaketti, joka koostuu sosiaalisesta, psyykkisestä ja fyysisestä elementistä. Näitä kohentamalla me miehet saamme hiljalleen vuoteen täydet kaksitoista kuukautta, jaksamme työssä paremmin ja ehkäisemme syrjäytymistä eri muodoissaan.

Kahdeksas vuosittainen Miesten Viikko toteutetaan jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla marraskuussa.

PÄIVÄN TAPAHTUMAVINKKI: MONTA KOTIA, YHTEINEN TERVEYS -TILAISUUS MAAHANMUUTTAJIEN TERVEYDESTÄ HYVINVOINNISTA

Keskiviikko  7.11.2012 17:00 - Dubrovnik Lounge & Lobby Eerikinkatu 11, Helsinki

Kuinka maahanmuuttajamiehet voivat? Miten maahanmuuttajien terveyttä edistetään? Millaiset tapahtumat, kokemukset ja käsitykset vaikuttavat heidän hyvinvointiinsa?

Kaikki haluavat voida hyvin. Käsitykset siitä, mitä hyvinvointi on ja mikä on terveyden kannalta tärkeää, vaihtelevat kuitenkin eri yhteisöissä. Terveyden kokemiseen vaikuttavat lapsuudesta asti omaksutut käsitykset ja myös lääketieteen haarat ja perinteet. Ihmisten liikkuvuus vaikuttaa paitsi terveyteen, myös vuorovaikutukseen terveydenhuollossa.

Puheenvuoronsa esittää muun muassa erikoistutkija Anu Castaneda Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Maamu -hankkeesta. Ohjelma täydentyy kuluvan kuun aikana.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Miesten viikkoa. Osallistujille ilmaiseen tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset sukupuoleen ja kansallisuuteen katsomatta. Seminaariosuuden jälkeen esiintyy Hilja Grönfors Trio, jonka laulujen juuret yltävät Intiaan ja Anatoliaan saakka. Niissä voi kuulla myös turkkilaisia sävyjä. Laulujen sävelkulku kertoo romanien elämästä ja siitä, millaista nousua ja laskua se on ollut kautta historian.

Miesten Viikon ohjelmassa muun muassa:

  • Terve Mies Terveessä Ruumiissa –seminaari Helsingissä 8.11. klo 12-16.
  • Poikien Aika - Tampereen 15. Miespäivät, joilla pohditaan poikien ja nuorten miesten syrjäytymistä.
  • Miesten Viikon avajaistempauksena on Tahdon Portaat, jossa eri puolilla Suomea miehet kokoontuvat juoksemaan alueen tunnetuille portaille.
  • Monta kotia, yhteinen terveys - tilaisuus maahanmuuttajien terveydestä ja hyvinvoinnista.
  • Lisäksi Miesten Viikon aikana järjestetään erinäisiä seminaareja, näyttelyjä, esityksiä ja tempauksia.

Miesten Viikon perinteeseen kuuluu, että yhteiskuntamme toimijat haastetaan mukaan huomioimaan Miesten Viikko tavalla tai toisella toiminnassaan. Mikäli haluatte maininnan omasta tarjonnastanne Miesten Viikon ohjelmaan, käykää täyttämässä tapahtumailmoituslomake sivuilla www.miestenviikko.fi tai lähettäkää tietoa asiasta osoitteeseen miestenviikko@miessakit.fi.

 

Tervetuloa mukaan tukemaan miehiä muuttuvassa yhteiskunnassamme!

 

OHJELMA