Tapahtumakalenteri


Miesaiheinen kirjallisuusnäyttely KajaanissaMaanantai  2.11.2015 - Kajaanin kaupunginkirjasto

Miesaiheinen kirjallisuusnäyttely Kajaanissa

Koko viikon ajan on Kajaanin kaupunginkirjastossa miesaiheinen kirjallisuusnäyttely.

Miesten tunti radiossaMaanantai  2.11.2015 - YLE Kainuun alueradio

Miesten tunti radiossa

Miesten Viikon aikana järjestetään YLE Kainuun alueradiossa Miesten tunti, jonne miehet voivat viestittää kysymyksiä ja kommentteja.

Miehet lukemaan lapsille päiväkoteihin, kouluihin ja kirjastoihinMaanantai  2.11.2015

Miehet lukemaan lapsille päiväkoteihin, kouluihin ja kirjastoihin

Kampanja haastaa miehet toimimaan lukemisen puolesta päiväkotien, koulujen ja kirjastojen arjessa. Lukutuokioita kannustetaan järjestämään erityisesti Miesten viikolla 2.-8.11. 2015, joka päättyy isänpäivään.

Innostava miehen malli on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla varsinkin pojat saadaan kiinnostumaan kirjoista. Siksi miehiä pyydetään nyt olemaan lukevia aikuisia, joista lapsi ottaa mallia. Lapsen on hyvä nähdä aikuisen reaktioita kirjan parissa: uppoutumista ja innostumista. Ääneen lukeminen jättää muistijäljen myös vanhemmille lapsille. Kirjakeskustelu syventää lukemista ja antaa eväitä elämään. Laajan sanavaraston avulla nuori pystyy vastaanottamaan ja ymmärtämään kuulemaansa ja lukemaansa tietoa mahdollisimman tarkasti. Kansainvälisissä oppimista ja asenteita mittaavassa PISA-tutkimuksessa Suomi on lukutaidon kärkeä maailmassa, mutta tyttöjen ja poikien väliset erot taidoissa ovat suuremmat kuin muualla: heikoista lukijoista kolme neljäsosaa Suomessa on poikia ja joka kahdeksas peruskoulunsa päättävä poika ei omaa riittävän hyvää lukutaitoa selvitäkseen jatko-opinnoista. Lasten ja nuorten asenne lukemiseen on Suomessa kaikista PISA-maista kolmanneksi kielteisin, ja hyvän lukutaidon maista selvästi poikkeava. Lue lisää Lue lisää Lukukeskuksen sivuilla:http://www.lukukeskus.fi/lukuviikko/10-faktaa-lukemisesta/

Myös Nenäpäivän sivuilta löytyy ajankohtainen satu. Päiväkodit, koulut ja kirjastot voivat ilmoittautua mukaan kampanjaan verkossa: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin989022&SID=08927aa5-9918-440b-a38e-9f6e9a6ac47c&dy=1554904745

Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Kampanja jatkaa viime vuonna Suomen Vanhempainliiton VALOSA-hankkeen ja OKM:n/Oulun yliopiston Lukuinto-ohjelman yhteistyönä toteutettua kampanjaa. Tänä vuonna Vanhempainliiton yhteistyökumppaneina ovat Kirjan vuosi 2015, Lukukeskus, Oulun kaupunginkirjasto ja Nenäpäiväorganisaatio.

Tapahtuman kotisivut

Maahanmuuttajamiesten hyvinvoinnin avaimetMaanantai  2.11.2015 17.30 - Maanantai 19.00 - Monikulttuurikeskus Axxell, Neilikkatie 17, Tikkurila, Vantaa

Miesten Viikon keskustelutyöpaja: Maahanmuuttajamiesten 
hyvinvoinnin avaimet

17.30 Monikulttuurikeskus Axxellin tervetuliaissanat

17.35 Monimies-verkoston esittely

17.40 Nuorisotyöverkoston tutkijan Antti Kivijärven keskustelutyöpaja (Pienryhmäkeskustelu materiaalin pohjalta / Tutkijan alustus eurooppalaisen MiMen-tutkimuksen tuloksista / Keskustelu) 

Nuorisotutkimusverkoston Antti Kivijärvi on kollegansa Kai Mathiaksen kanssa ollut mukana Euroopan komission rahoittamassa, maahanmuuttajamiesten hyvinvointia tarkastelleessa tutkimushankkeessa Migrant Men's Well-being in Diversity (MIMen), joka päättyy syksyllä 2015. Tutkimuksessa haastateltiin noin 40 miestä jokaisessa seitsemässä hankemaassa (Suomi, Italia, Irlanti, Iso-Britannia, Saksa, Tsekki ja Ranska). Suomen osalta laadittiin katsaus maahanmuuttajamiehiä koskevasta aiemmasta tutkimuksesta Suomessa ja lyhyt politiikka-analyysi kohderyhmää koskien. Kansallisten tulosten perusteella laadittiin politiikkasuositukset tulevaa työtä varten. Lisäksi Suomessa laadittiin kansainvälinen analyysi maahanmuuttajamiesten hyvinvoinnin ja lähisuhteiden yhteyksistä.

TERVETULOA KESKUSTELEMAAN!

Järjestäjä: Monimies on uusi vantaalainen verkosto moninaisten miesten hyvinvoinnin moninaiseen edistämiseen. Tarkemmat tiedot verkoston toiminnasta ja mukaan pääsemisestä sosiaaliohjaaja Anna Elsilältä (anna.elsila(at)vantaa.fi).

Tekniikan Maailma - yli 60 vuotta tekniikkaa ja testejäMaanantai  2.11.2015 18.00 - Maanantai 19.00 - Sellon kirjasto, Espoo

Tekniikan Maailma - yli 60 vuotta tekniikkaa ja testejä

Kiinnostaako tekniikka ja testaaminen? Miesten viikon kunniaksi tuottaja Harri Domonyi ja testituottaja Aimo Niemi vastailevat yleisön kysymyksiin Tekniikan Maailmasta ja testeistä. Tervetuloa kyselemään!

Tapahtuman kotisivut

Suomi-miehen matkaa villimiehestä tohvelisankariinTiistai  3.11.2015 13.00 - OmaisOivan toimisto, Kauppakatu 34 A, Kajaani

Suomi-miehen matkaa villimiehestä tohvelisankariin

Miesten Viikolla Kajaanissa järjestetään kaksi esitys- ja keskustelutilaisuutta teemalla Suomi-miehen matkaa villimiehestä tohvelisankariin. Toinen tilaisuus on suunnattu miesomaishoitajille tiistaina 3.11. klo 13 OmaisOivan toimistolla, Kauppakatu 34 A, toinen avoimena kaikille keskiviikkona 4.11. klo 17.30 kaupunginkirjaston kahviossa.

Poikien Talon IsänpäiväjuhlaTiistai  3.11.2015 16.00 - Tiistai 19.00 - Kangasalantie 11, Helsinki

Poikien Talon Isänpäiväjuhla

Vietämme Poikien Talolla jo lähes perinteistä Isänpäiväjuhlaa hieman etukäteen tiistaina 3.11. klo 16-19. Luvassa on hyvin vapaamuotoinen ja kaikille avoin hyvän mielen tapahtuma. Lämpimästi siis tervetuloa juhlistamaan Isänpäivää Poikien Talolle. Ohjelmassa on pientä kokkailua, Isänpäivän kakkukahvit, isyysasiaa, yhdessä olemista, tekemistä ja leikkiä. Tervetuloa kaikki isät, äidit ja lapset. Yhdessä tai erikseen!

Poikien Talon Nuoret isät-toiminta on suunnattu alle 29-vuotiaille isille, ketkä kokevat tarvitsevansa jonkin asteista tukea vanhemmuuteen. Juhlimaan haluamme kuitenkin toivottaa tervetulleeksi kaikenikäiset biologiset, sosiaaliset, lähi- ja etäisät.

Tapahtuman kotisivut

ÄijänaurujoogaTiistai  3.11.2015 17.00 - Tiistai 18.00 - Mäkelänkatu 13 sisäpiha, Tanssisali Veivaamo

Äijänaurujooga

"Räkänokastakin tulee mies vaan ei tyhjännaurajasta" sanonta heitetään kerralla romukoppaan. Tosimiehen tekee se, että osaa heittäytyä ja kaivaa leikkimielisyyttä esille. Naurupalvelu järjestää kolme ilmaista naurujoogatuntia äijille miesten viikolla. Tulet huomaamaan sen, että Suomalainen mies osaa nauraa ilman syytä.

Max. osallistujamäärä 15 äijää. Äijänaurujoogatunti on ilmainen. Ilmoittaudu sähköpostiin antti.nissinen@naurupalvelu.fi tai lähetä tekstiviesti numeroon: 0505122718

Tapahtuman kotisivut

Miesten Kirjallisuussakki - kulttuuria, vertaisuutta ja hyvinvointia!Tiistai  3.11.2015 18.00 - Tiistai 19.00 - Sellon kirjasto, Leppävaarankatu 9, Espoo

Miesten Kirjallisuussakki - kulttuuria, vertaisuutta ja hyvinvointia!

Tule kuulemaan, mitä Miessakkiopiston Kirjallisuussakki-toiminta on, mitä osallistujat siitä saavat ja miten sakkiin pääsee mukaan. Asiasta kertovat Miessakit ry:n Kirjallisuussakki-vetäjä Petri Öhman yhdessä sakkilaisten kanssa. Järjestäjä: Sellon kirjasto, Leppävaara, Espoo.

Kirjailijavieraana Panu RajalaTiistai  3.11.2015 18.00 - Tiistai 19.00 - Soukan kirjasto, Soukantie 4 (2.krs), Espoo

Kirjailijavieraana Panu Rajala

Millaista elämää ovat eläneet suomalaiset miehet taiteen maailmassa?

Kirjallisuuden, teatterin ja tieteen moniottelija Panu Rajala on kirjoittanut yhteensä yli 20 kirjaa. Keskeinen teema Rajalan tuotannossa ovat olleet taiteilijoiden, etenkin taiteilijamiesten elämät. Rajala käsittelee miehiä ja taidetta myös tuoreimmissa teoksissaan Tulisoihtu pimeään ja Intoilija. Soukan vierailullaan Rajala kertoo sekä uutuuskirjoissaan että muissa kirjoissaan esiintyvistä miehistä taiteen maailmasta.

Tilaisuus on osa Miesten viikon ohjelmaa Espoon kirjastoissa - Tervetuloa!

Seminaari: Auta miestä mäessä - oikea-aikaisen työntämisen ja jarruttamisen salatKeskiviikko  4.11.2015 8.30 - Keskiviikko 16.00 - Folkhälsanin auditorio, Topeliuksenkatu 20, Helsinki

Seminaari: Auta miestä mäessä - oikea-aikaisen työntämisen ja jarruttamisen salat

Seminaarissa käydään läpi miehen hyvinvointiin liittyviä keskeisiä haasteita ja etsitään niihin käytännönläheisiä ratkaisuja. Seminaarin myötä osallistujat tunnistavat miehen hyvinvointiin liittyvät tarpeet aiempaa paremmin ja saavat konkreettisia työkaluja miehen kohtaamiseen asiakastilanteessa. Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo, lastenpsykiatri Jukka Mäkelä, filosofian tohtori Ira Virtanen sekä Miessakit ry:n asiantuntijat takaavat kattavan peilauksen käsiteltävään aiheeseen.

Seminaari on kohdennettu erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, päättäjille, tutkijoille ja virkamiehille.

Seminaari on maksuton (lounas omakustanteinen).

Seminaarin ohjelma löytyy oheisen linkin takaa.

Sitovat ilmoittautumiset 19.10. mennessä osoitteessa http://oivakoulutus.hel.fi (palvelutunnus: 2015MIESSEMINAARI). Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

Järjestäjät: Miessakit ry, Helsingin kaupungin lähisuhdeväkivaltatyöryhmä ja OIVA Akatemia

Tapahtuman kotisivut

Ranskankielinen miesryhmä maahanmuuttajilleKeskiviikko  4.11.2015 17.00 - Keskiviikko 19.00 - Miessakit ry, Annankatu 16 B 28, Helsinki

Ranskankielinen miesryhmä maahanmuuttajille

Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi -toiminta tarjoaa ranskankielisen keskusteluryhmän
miehille. Osallistujat saavat mahdollisuuden jakaa kokemuksiansa elämästä
Suomessa.  Ryhmä on tarkoitettu maahanmuuttajamiehille,
jotka puhuvat ranskaa ja ovat tulleet Suomeen vähän aikaa sitten tai asuneet Suomessa
pidemmän aikaa.

Ryhmään on vapaa pääsy – ilmoita kuitenkin etukäteen, jos olet tulossa mukaan!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset
Julien Monsauret
0447511338
harjoittelija@miessakit.fi     

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman kotisivut

ÄijänaurujoogaKeskiviikko  4.11.2015 17.30 - Keskiviikko 18.30 - Mäkelänkatu 13 sisäpiha, Tanssisali Veivaamo

Äijänaurujooga

"Räkänokastakin tulee mies vaan ei tyhjännaurajasta" sanonta heitetään kerralla romukoppaan. Tosimiehen tekee se, että osaa heittäytyä ja kaivaa leikkimielisyyttä esille. Naurupalvelu järjestää kolme ilmaista naurujoogatuntia äijille miesten viikolla. Tulet huomaamaan sen, että Suomalainen mies osaa nauraa ilman syytä.

Max. osallistujamäärä 15 äijää. Äijänaurujoogatunti on ilmainen. Ilmoittaudu sähköpostiin antti.nissinen@naurupalvelu.fi tai lähetä tekstiviesti numeroon: 0505122718

Tapahtuman kotisivut

Suomi-miehen matkaa villimiehestä tohvelisankariinKeskiviikko  4.11.2015 17.30 - Kajaanin kaupunginkirjaston kahvila

Suomi-miehen matkaa villimiehestä tohvelisankariin

Miesten Viikolla Kajaanissa järjestetään kaksi esitys- ja keskustelutilaisuutta teemalla Suomi-miehen matkaa villimiehestä tohvelisankariin. Toinen tilaisuus on suunnattu miesomaishoitajille tiistaina 3.11. klo 13 OmaisOivan toimistolla, Kauppakatu 34 A, toinen avoimena kaikille keskiviikkona 4.11. klo 17.30 kaupunginkirjaston kahviossa.

Kirjailijavieraana Ilkka EnkenbergKeskiviikko  4.11.2015 18.00 - Keskiviikko 19.00 - Kivenlahden kirjasto, Espoo

Kirjailijavieraana Ilkka Enkenberg

Millaista on kirjailijan työ sotahistorian parissa? Ilkka Enkenberg on kirjailija, kustantaja ja yrittäjä, jonka erikoisalaa on Suomen sotahistoria. Suomen sotien vaiheet toisessa maailmansodassa käydään yksityiskohtaisesti läpi hänen teoksissasn Talvisota päivä päivältä (Readme.fi, 2013), Jatkosota päivä päivältä (Readme.fi, 2014) sekä Suomi sodassa päivä päivältä (Readme.fi, 2015). Vuonna 2014 Enkenberg julkaisi myös teoksen Suomalaiset sotasankarit(Readme.fi) ja syyskuussa 2015 on julkaistu Enkenbergin viides teos, Asekirja (Readme.fi), jossa käydään läpi, millaisilla aseilla Suomea on puollustettu tai suunniteltu puollustettavan Suomen itsenäistymisestä vuonna 1917 alkaen.

Enkenberg toimittaa myös  Maailman Historia -lehteä  ja haaveilee romaanin kirjoittamisesta. Hänen kirjoituksiaan kirjoistaan sekä kirjoittajan työstä voit lukea lisää Enkenbergin kotisivuilta www.miekkaamahtavampi.fi.

Vierailullaan Enkenberg kertoo kirjoistaan sekä kirjoittajan työstään. Enkenberg vastaa erittäin mielellään myös yleisön kysymyksiin.

 Tilaisuus on osa Miesten viikon tapahtumasarjaa Espoon kirjastoissa - Tervetuloa!

Yle Puheen Nenäpäivä-show: Ali 24Keskiviikko  4.11.2015 20.00 - Keskiviikko 21.00

Miesten tunti-extra: Mistä on isot pojat tehty?

Vieraana tarinateatteriryhmä Big Men.

Tapahtuman kotisivut

Vertaiskahvila eronneille vanhemmilleTorstai  5.11.2015

Vertaiskahvila eronneille vanhemmille

Neuvokahvila on avoin kohtaamispaikka eronneille isille ja äideille. Eron jälkeen olo voi tuntua yksinäiseltä tai ei ole ketään kenen kanssa jakaa eron mukaan tuomia huolia. Neuvokahvilassa eron kokeneet vanhemmat tapaavat toisiaan ja jakavat ajatuksiaan vanhemmuudesta, erosta ja siitä selviytymisestä. Kahvilassa voi poiketa hetkeksi tai koko illaksi. Kahvila on maksuton. Kahvilan toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset vertaisvanhemmat. Tervetuloa!

Tapahtuman kotisivut

Patinan kierrätysmyymälässä Miesten viikko 2.-7.11.2015Torstai  5.11.2015 14.00 - Torstai 16.00 - Jalkarannantie 20, Lahti

Patinan kierrätysmyymälässä Miesten Viikko 2.-7.11.2015

Keskiviikkona 4.11. kaikki sähkö- ja elektroniikkatuotteet -30 %.
Torstaina 5.11. klo 14-16 tarjoamme miehille makkaraa ja kotikaljaa.
Koko viikon ajan voit etsiä aarteita penkomislaareista; varaosia, autotarvikkeita, rakennusmateriaalia, työkaluja, pienkoneita. Kivoja lahjoja Isänpäiväksi!
 
Tervetuloa! Patina-kierrätysmyymälä, Jalkarannantie 20 (sisäänkäynti Svinhufvudinkadun puolelta), Lahti. Avoinna ma-pe klo 9-17 ja la klo 10-15.
Tyhjän sylin messu / TampereTorstai  5.11.2015 18.00 - Viinikan kirkko, Kaartotie 1

Tyhjän sylin messu / Tampere

Messut pidetään tietoisesti isänpäivän alla. Isänpäivä on erityisen raskas päivä heille, jotka tahdostaan huolimatta eivät ole isiä tai ovat sitä lapselle, joka on menetetty. Tyhjä syli ei ole vain vanhemmilla vaan myös sisaruksilla ja isovanhemmilla.

Messun jälkeen on pientä tarjoilua, jonka yhteydessä on mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun seurakunnan työntekijän tai järjestöjen edustajan kanssa. Tyhjän sylin messuista vastaavat seurakuntien kanssa yhteistyössä NNKY:n Itu-projekti, Käpy ry ja Lapsettomien yhdistys Simpukka ry.

Tapahtuman kotisivut

Tyhjän sylin messu / HämeenlinnaTorstai  5.11.2015 19.00 - Vanajan kirkko, Hautausmaantie

Tyhjän sylin messu / Hämeenlinna

Messut pidetään tietoisesti isänpäivän alla. Isänpäivä on erityisen raskas päivä heille, jotka tahdostaan huolimatta eivät ole isiä tai ovat sitä lapselle, joka on menetetty. Tyhjä syli ei ole vain vanhemmilla vaan myös sisaruksilla ja isovanhemmilla.

Messun jälkeen on pientä tarjoilua, jonka yhteydessä on mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun seurakunnan työntekijän tai järjestöjen edustajan kanssa. Tyhjän sylin messuista vastaavat seurakuntien kanssa yhteistyössä NNKY:n Itu-projekti, Käpy ry ja Lapsettomien yhdistys Simpukka ry.

Tapahtuman kotisivut

Tampereen 18. miespäivät - Miehen kunniaPerjantai  6.11.2015 - Lauantai 7.11.2015 - Sampola / O´Connels

Tampereen 18. miespäivät - Miehen kunnia

Perjantai 6.11. kello 14–16, Sampolan auditorio
Juha Siltala, tutkija: "Eurooppalainen keskiluokka, palkkatyön tulevaisuus ja miehen kunnia".
Pyydettyjä puheenvuoroja ammattijärjestöiltä.

Perjantai 6.11. kello 18–20.30, Ravintola O´Connels, Rautatienkatu 24
"Sotaväki, historia ja miehen kunnia"
Paneelikeskustelu, mukana Arto Jokinen (tutkija), Ville Kaarnakari (kirjailija), Risto Lundan (yrittäjä) ja Karim Maiche (rauhanaktiivi). Juontaja Jari Niemelä.

Lauantai 7.11. klo 13–15, Sampolan ruokalatilat (osana Miesten Tampere -tapahtumaa)
"Murtuneet miehet"
Kirjailija, kriitikko Matti Mäkelä ja tutkija Ville Kivimäki keskustelevat Kivimäen tutkimusteoksen "Murtuneet mielet" pohjalta.
Sotainvalidin puheenvuoro, Pentti Kuukankorpi.

Kukin tilaisuus on avoin ja maksuton.

Tilaisuuksiin vapaa pääsy - Tervetuloa!

Tapahtuman kotisivut

Miesten Nenähölökkä OulussaPerjantai  6.11.2015 17.00 - Perjantai 19.00

Miesten Nenähölökkä Oulussa

Miehet, haastakaa itsenne, työ- ja kaveriporukkanne Miesten Nenähölkkä -tapahtumaan Oulussa. Tapahtuma alkaa klo 17:00 Pakkalan salissa, Oulun kaupungin pääkirjastossa Matti Patrosen ilmaisella Stand Up -keikalla. Matti on mukana tämän vuoden Naurun tasapaino-ohjelmassa. Keikan jälkeen on Nenähölkkä (n. 5 km), oikoakin saa. Hölkän jälkeen viralliset jatkot pidetään Sport it! ? Vanha paloasema ravintolassa. Nenähölkkääjille ravintolaan on vapaa pääsy ja palauttavia ruokia ja juomia alennettuun hintaan. Ilmoittautumista ei tarvita, mutta Pakkalan saliin mahtuu 190 ensimmäistä hölkkääjää.

ÄijänaurujoogaPerjantai  6.11.2015 17.30 - Perjantai 18.30 - Mäkelänkatu 13 sisäpiha, Tanssisali Veivaamo

Äijänaurujooga

"Räkänokastakin tulee mies vaan ei tyhjännaurajasta" sanonta heitetään kerralla romukoppaan. Tosimiehen tekee se, että osaa heittäytyä ja kaivaa leikkimielisyyttä esille. Naurupalvelu järjestää kolme ilmaista naurujoogatuntia äijille miesten viikolla. Tulet huomaamaan sen, että Suomalainen mies osaa nauraa ilman syytä.

Max. osallistujamäärä 15 äijää. Äijänaurujoogatunti on ilmainen. Ilmoittaudu sähköpostiin antti.nissinen@naurupalvelu.fi tai lähetä tekstiviesti numeroon: 0505122718

Tapahtuman kotisivut

Minäkin tahdon isäksi! - rehellisesti lapsettomuudestaLauantai  7.11.2015 12.30 - Lauantai 15.00

Simpukka ry:n Miesten Viikon yleisötilaisuus

Tervetuloa Miesten viikon yleisötilaisuuteen ja Lapsettomien yhdistys Simpukka ry:n syyskokoukseen lauantaina 7.11.2015 klo 13-15 (kahvit klo 12.30 alkaen) Helsinkiin Väestöliiton Väentupaan (Kalevankatu 16, sisäpiha)

Ohjelma: Miesten ja naisten väliset erot lapsitoiveessa - Anneli Miettinen, VTM, Väestöliiton tutkija /// Minäkin tahdon isäksi! - Mikko Hautala, tahattomasti lapseton ja Simpukan vapaaehtoinen

Lisäksi Simpukan parisuhdetoiminnan esittelyä ja mahdollisuus ostaa lapsettomuusaiheisia uutuuskirjoja. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Väestöliiton kanssa.

Tarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista sähköpostilla (simpukka@simpukka.info) tai numeroon 0400 844 823 viimeistään 2.11. Ilmoitathan myös mahdollisista erityisruokavalioista.

Tapahtuman kotisivut

Tyhjän sylin messu / HelsinkiLauantai  7.11.2015 16.00 - Meilahden kirkko, Pihlajatie 16

Tyhjän sylin messu / Helsinki

Messut pidetään tietoisesti isänpäivän alla. Isänpäivä on erityisen raskas päivä heille, jotka tahdostaan huolimatta eivät ole isiä tai ovat sitä lapselle, joka on menetetty. Tyhjä syli ei ole vain vanhemmilla vaan myös sisaruksilla ja isovanhemmilla.

Messun jälkeen on pientä tarjoilua, jonka yhteydessä on mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun seurakunnan työntekijän tai järjestöjen edustajan kanssa. Tyhjän sylin messuista vastaavat seurakuntien kanssa yhteistyössä NNKY:n Itu-projekti, Käpy ry ja Lapsettomien yhdistys Simpukka ry.

Tapahtuman kotisivut

Hyvää isänpäivää!Sunnuntai  8.11.2015

Hyvää isänpäivää!

Pingis-tapahtuma isänpäivän kunniaksiSunnuntai  8.11.2015 13.00 - Sunnuntai 17.00 - Ruskeasuon liikuntahalli, Ratsastie 10, Helsinki

Pingis-tapahtuma isänpäivän kunniaksi

Isänpäivän monikansallinen perhepingis Ruskeasuolla kutsuu perheet liikkumaan! Tapahtuma yhdistää monenlaisia isiä perheineen pöytätenniksen ympärille.

Mukana on aloittelijoiden opastettu lajikokeilu, leikkimielistä kilpailua, Maunulan Spinnin juniorien pöytätennisnäytös, sekä muuta ohjelmaa erityisesti lapsille (kasvomalausta). Kaikki isät ja perheet ovat lämpimästi tervetulleita viettämään liikunnallista isänpäivää!

Osana tapahtumaa on järjestötori, jossa osallistujat voivat tutustua tilaisuudessa mukana olevien yhdistysten toimintaan ja palveluihin.

Ohjelma Alkusanat 13:00-13:10 Ilmoittautuminen: 13:10-14:10 Show-ottelu: 13:15-13:30 Lajikokeilu: 13:30-14:30 Kilpailut: 14:30-16:30 Palkintojenjako ja loppusanat: 16:40-17:00

Ikäluokat Tytöt ja pojat: 6-11 ja 11-15 vuotiaat, Naiset Miehet

Järjestäjät Maunulan Spinni, Mona Liiku ry, Liikkukaa ry/Ei rasismille!, Miessakit ry, Romanialainen Kulttuuriyhdistys, Iftin-seura ry, Suomen Venäjänkieliset – Keskusjärjestö, Vantaan Venäläinen Klubi