Tapahtumakalenteri


Miesten viikko A-klinikkasäätiön, Katkaisuhoitoyksikössä HämeenlinnassaPerjantai  4.11.2016 - Sunnuntai 13.11.2016 - A-klinikkasäätiön katkaisuhoitoyksikkö, Hämeenlinna
Katkaisuhoitoyksikössä huomoidaan miehet viikon ajan erilaisin ryhmin, sekä arjen toiminnassa hoidossa oleville asiakkaille. Aiheina miehnen elämä, päiheet, perhe.
Miestä liikuttavaa ohjelmaa Tampereella 6. - 13.11Sunnuntai  6.11.2016 - Sunnuntai 13.11.2016
Tampere on mukana mukana 12. valtakunnallisen Miesten viikon vietossa. Paikalliset kulttuuri- ja miestyöntoimijat järjestävät erityisesti miehille suunnattua ohjelmaa. Katso linkistä lisätietoja!

Tapahtuman kotisivut

Miesten ViikkoMaanantai  7.11.2016 - Sunnuntai 13.11.2016
Kahdestoista vuosittainen Miesten Viikko toteutetaan jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla marraskuussa.

Tapahtuman kotisivut

Miesaiheinen kirjanäyttelyMaanantai  7.11.2016 - Perjantai 11.11.2016 - Paltamon kirjasto
Miesaiheinen kirjanäyttely kirjastossa koko Miesten Viikon 7.-11.11. ajan.
Kiedo meidät tarinaanMaanantai  7.11.2016 - Sunnuntai 13.11.2016

Miehet lukemaan lapsille päiväkoteihin, kouluihin ja kirjastoihin!

Kiedo meidät tarinaan -kampanja haastaa miehet toimimaan lukemisen puolesta päiväkotien, koulujen ja kirjastojen arjessa. Lukutuokioita kannustetaan järjestämään erityisesti Miesten viikolla 7. - 13.11. 2016, joka päättyy isänpäivään.

Kansainvälisissä oppimista ja asenteita mittaavassa PISA-tutkimuksessa Suomi on lukutaidon kärkeä maailmassa, mutta tyttöjen ja poikien väliset erot taidoissa ovat suuremmat kuin muualla: heikoista lukijoista kolme neljäsosaa Suomessa on poikia ja joka kahdeksas peruskoulunsa päättävä poika ei omaa riittävän hyvää lukutaitoa selvitäkseen jatko-opinnoista. Lasten ja nuorten asenne lukemiseen on Suomessa kaikista PISA-maista kolmanneksi kielteisin, ja hyvän lukutaidon maista selvästi poikkeava. Lisää aiheesta Lukukeskuksen verkkosivuilla.

Innostava miehen malli on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla varsinkin pojat saadaan kiinnostumaan kirjoista. Siksi miehiä pyydetään nyt kolmatta kertaa järjestettävässä kampanjassa olemaan lukevia aikuisia, joista lapsi ottaa mallia. Lapsen on hyvä nähdä aikuisen reaktioita kirjan parissa: uppoutumista ja innostumista. Ääneen lukeminen jättää muistijäljen myös vanhemmille lapsille. Kirjakeskustelu syventää lukemista ja antaa eväitä elämään. Laajan sanavaraston avulla nuori pystyy vastaanottamaan ja ymmärtämään kuulemaansa ja lukemaansa tietoa mahdollisimman tarkasti.

Tänä vuonna kampanjan teemana on oppimisvaikeudet ja yhdenvertaisuus. Niilo Mäki Instituutin verkkosivuilla lukusilta.fi on vinkkejä vanhemmille lapsen lukemisen tukemiseen ja Oulun kaupunginkirjasto on koonnut vinkkauslistan erilaisuuden kohtaamiseen liittyvistä lastenkirjoista.

Kiedo meidät tarinaan Kampanjan tarkoituksena on kutsua päiväkotien, kirjastojen ja koulujen kautta isiä, isoisiä ja muita lapselle tärkeitä miehiä lukemaan tai tarinoimaan lapsille hetkinen esimerkiksi aamupiirin tai aamunavaushetken yhteydessä, tai omien lasten kanssa kirjastoissa. Luettavaksi voi valita vaikkapa mukavan tarinan tai tietotekstin, ja sopia opettajan/ryhmänvetäjän kanssa sopivasta lukuajankohdasta. Päiväkodit, koulut ja kirjastot voivat ilmoittautua mukaan kampanjaan verkossa. Osallistujien kesken arvotaan lastenkirjapalkintoja.

Kampanjaa organisoi Suomen Vanhempainliiton EPeLI -hanke. Kumppaneina ovat Lukukeskus, Niilo Mäki Instituutti ja Oulun yliopiston Lukuinto -kampanja. Lisätietoja: Sari Haapakangas KT, erityiskasvatuksen asiantuntija 040 675 7599 sari.haapakangas@vanhempainliitto.fi

Tapahtuman kotisivut

"Miehen matkaa sanoin ja sävelin omaishoitajamiehille" - esitys- ja keskustelutilaisuusMaanantai  7.11.2016 13.00 - Maanantai 15.00 - OmaisOivan kahvila, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani
Johdattelijana Kainuun yhdysmies Raimo Reinikainen, Miessakit ry.
Moni mies kokee väkivaltaa - puhuminen auttaa, verkkoluentoMaanantai  7.11.2016 13.00 - Maanantai 13.30 - www

Väkivaltaa kokeneet miehet -hanke tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille. Hanke tarjoaa mahdollisuuden yksilökeskusteluihin ja vertaisryhmätoimintaa, joissa mies voi käsitellä väkivaltakokemustaan ja saada apua psyykkisiin oireisiinsa. Samalla etsitään keinoja välttää uusia väkivaltatilanteita. Hanke toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, mutta tukea ja ohjausta on mahdollista saada myös puhelimitse ja sähköpostitse. Vaietusta ilmiöstä puhuminen ja sen näkyväksi tekeminen madaltavat kynnystä hakea apua. Monelle miehelle avun hakeminen ja henkilökohtaisiksi koetuista asioista keskustelu on vaikeaa, kuten on myös väkivallan kohteeksi joutuminen ja sen psyykkisistä seurauksista puhuminen.

Luennoitsijana Tommi Sarlin, hankekoordinaattori, Väkivaltaa Kokeneet Miehet -hanke | Miessakit ry

Hankkeen www-sivut: www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/vakivaltaa_kokeneet_miehet

Tapahtuman kotisivut

Testosteronia tunteella, Kallion kirjasto vinkkaaMaanantai  7.11.2016 14.00 - Kallion kirjasto
Henkilökunta vinkkaa lyhyesti viikon teemaan sopivia uutuus kirjoja.

Tapahtuman kotisivut

"Äijäjoogaa" - kirjan esittelyMaanantai  7.11.2016 18.00 - Kallion kirjaston Kupolisali
Veikko Tarvaisen kirjoittama ja Timo Junttilan valokuvaama Äijäjooga kirja opastaa tekemään yksinkertaisia, helppoja asentoja, sekä hengitys-, rentoutumis- ja keskittymisharjoituksia. Kirjassa kerrotaan äijäjoogan filosofiasta, äijätulkintaa joogasta ja muusta elämästä Havukka-ahon ajattelijan Konsta Pylkkäsen ja Nalle Puhin hengessä. Mustavalkoiset kuvat kertovat kuinka keskiverto keski-ikäinen enemmän tai vähemmän ylipainoinen jäykkä mies voi tutustua kehoonsa ja löytää iloa yksinkertaisten harjoitteiden avulla.

Tapahtuman kotisivut

Miehen mielenrauha -keskustelutilaisuusMaanantai  7.11.2016 18.00
Miesten kansalaistalo Mattila, Laukontori 14 B Millainen on itsensä kanssa sinut oleva, tasapainoinen mies? Mikä sen määrittelee? Miten se näkyyy?

Tapahtuman kotisivut

Pirkanmaan Setan miesten ryhmäMaanantai  7.11.2016 18.00
Pirkanmaan Setan toimisto, Kuninkaankatu 15 A T1, ovikello. Miesten avoin keskusteluryhmä. Aiheena riippuvuudet.

Tapahtuman kotisivut

Vahvista isyyttä -seminaariTiistai  8.11.2016 12.00 - Tiistai 16.00
Laurea- ammattikorkeakoulu, Otaniemen Kampus Osoite: Metsänpojankuja 3, 02130 Espoo/ Pieni auditorio Kun perhettä tuetaan, jäävät isät usein ulkopuolelle. Tule oppimaan kuinka saat isät mukaan ja mitä isien kanssa työskentelyssä on hyvä huomioida!

Tapahtuman kotisivut

Väkivallan näkymättömät alueet - Pojat ja miehet väkivallan uhreina - Poikien Talon Olohuonedialogi No 2Tiistai  8.11.2016 13.00 - Tiistai 15.30 - Poikien Talo, Kangasalantie 11, 00550 Helsinki

Metroaseman liukuportaissa katukampanja pyytää lopettamaan naisiin kohdistuvan väkivallan. Ohikulkija huomaa kadunmiehen lepäävän laituritasolla ja pitelevän turvoksissa olevaa silmäkulmaansa. Ajatukset kulkeutuvat lapsuuteen ja ensimmäisiin havaintoihin väkivallan läsnäolosta. Kuinka sitä oli kaikkialla mutta kuinka sitä ei kutsuttu omalla nimellään. Ensimmäisellä luokalla vietetyn koulupäivän päätteeksi poika lyö toista jääkiekkokaukalon reunalla nyrkillä kasvoihin. Pojat ovat poikia ja osaavat selvittää asiansa keskenään. Lyöjä saa koulusta nuhtelut ja kotoaan mustan silmän. Metroasemalle pysähtynyt ohikulkija pohtii, miksi katseemme kääntyvät pois kun toisen sisällä menee rikki jotain korvaamattoman arvokasta.

Valtakunnallisen Miesten Viikon kunniaksi ja Poikien Talon juhliessa viidennen toimintavuotensa syksyä kutsumme sinut osallistumaan Olohuonedialogi -tapahtumaamme tiistaina 8.11. klo 13 alkaen.

Jos keväällä alkunsa saanut keskustelusarja kartoitti ensimmäisellä kerrallaan poikana ja miehenä olemisen vaikeutta, heidän kohtaamiaan haasteita sekä yhteiskunnassamme vallitsevia sukupuolinormeja, keskitytään marraskuun toisena tiistaina Miesten Viikon teemaa mukaillen poikien ja miesten kohtaamaan väkivaltaan. Pohdimme heidän asemaansa väkivallan uhreina ja muovaamme yhdessä käymistämme keskusteluissa työvälineitä, joilla ennaltaehkäistä väkivaltaa ja korjata myöhempiä vahinkoja.


Ohjelma ja aikataulu

13:00 Olohuonedialogin ja iltapäivän teeman esittely osallistujille. Kahvia ja pullaa.
13:30 Asiantuntijakeskustelua väkivallasta Poikien Talon kevyesti moderoimana.
13:50 Teeman ja erityiskysymysten työstämistä pienryhmissä.
14:20 Tauko.
14:35 Ideoiden ja havaintojen läpikäyminen ja täydentäminen yleisökommenttien perusteella.
15:20 Lopetuspuheenvuoro.
15:30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiset 4.11. mennessä: poikientalo@poikientalo.fi

Poikien Talo on Kalliolan Nuoret ry:n kehittämishankkeena vuonna 2011 aloittanut toimipiste, jossa tehdään sosiaalista nuorisotyötä sukupuolisensitiivisellä työotteella. Poikien Talon palvelu on tarkoitettu 10–28-vuotiaille pojille ja nuorille miehille sukupuolen moninaisuus huomioon ottaen.

Lisätietoa Poikien Talosta:
www.poikientalo.fi
www.facebook.com/poikientalo/
Twitter + Instagram: @poikientalo

Testosteronia tunteella, Tapio Puhakan haastatteluTiistai  8.11.2016 18.00 - Tiistai 20.00 - Kallion kirjaston Kupolisali
Kirjailija Tapio Puhakkaa haastattelee tietokirjailija Sami Feiring. Tapio Puhakka on koulutukseltaan kuvataideopettaja ja on aiemmin julkaissut kaksi sarjakuva-albumia. Toistakymmentä ammattia menestyksettä kokeiltuaan hän on päätynyt työskentelemään it-asiantuntijana. Esikoiskirja Romanialainen Prinssi on ajaton romaani 1980-luvun Suomesta. Idealistinen opiskelija sotkee asiansa ja suistuu kohtaamaan luentosaleissa tuntemattoman ikiaikaisen hulluuden. Hän saavuttaa pieniä voittoja, mutta myös pettää periaatteensa ja ihmiset ympärillään. Opiskelijan sotaorvot vanhemmat elävät tahollaan lapsuuden menetysten ja poikansa valintojen varjossa, kunnes evakko-isän sota vyöryttää alleen pojan kamppailun.

Tapahtuman kotisivut

Lahjakas mies - Mattilan talentti-iltaTiistai  8.11.2016 18.00
Miesten kansalaistalo Mattila, Laukontori 14 B Piilevät kyvyt esiin! Taidetta, osaamista, esiintymistä, mokailua ja niiden ihailua Mattilassa. Miesten käytössä pöydät, seinät ja estradi vapaana. Lisätietoja käytännön järjestelyistä p.050-5237328. Illan päättää musisoinnilla Hitmaster Slim-yhtye.

Tapahtuman kotisivut

Maatalousyrittäjien Hyvinvointi- ja virkistyspäivä Ikaalisten KylpylässäKeskiviikko  9.11.2016 9.00 - Keskiviikko 16.00
MTK-Satakunta ja MTK-Pirkanmaa sekä Varavoimaa Farmarille II -hanke järjestävät Melan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa Ikaalisten kylpylässä Hyvinvointipäivän, jossa pyritään löytämään keinoja vastata viljelijöiden kuluvan vuoden koviin haasteisiin. Tarjolla on eväitä stressin ja muutoksien hallintaan, kannustavaa kuntotestausta, napakoita luentoja, elävää musiikkia, minimessut, hyvinvointitärppejä, keskustelua ja yhdessäoloa. Minimessuilla voi tutustua mm. Miessakit ry:n esittelyosastoon.

Tapahtuman kotisivut

ÄijäkatsastusKeskiviikko  9.11.2016 13.00 - Keskiviikko 17.00 - Rinta-Joupin autoliike, Meijerinkatu 15, Vaasa.
Tervetuloa ilmaiseen äijäkatsastukseen! Tule ja tarkasta omat terveystottumukset, kehon koostumus, paineet, keuhkojen kunto ja lihasvoima!
"Suomimiehen matkaa villimiehestä tohvelisankariin sanoin ja sävelin" -esitys- ja keskustelutilaisuusKeskiviikko  9.11.2016 17.30 - Keskiviikko 19.00 - Paltamon kirjasto

Johdattelijana Kainuun yhdysmies Raimo Reinikainen, Miessakit ry.

Testosteronia tunteella, Jani Toivola Miesten Viikon vieraana! Keskiviikko  9.11.2016 18.00 - Keskiviikko 20.00 - Kallion kirjaston Kupolisali

Kallion kirjaston Sateenkaarihylly ja kustannusosakeyhtiö Siltala Kustannus esittävät: kansanedustaja, kirjailija Jani Toivola ja uutuuskirja Musta tulee isona valkoinen.

Jani Toivolan omaelämäkerrallinen teos pohtii yksilön oikeutta omaan tarinaan. Punaisena lankana on Toivolan matka isänsä synnyinseudulle pieneen Webujen kylään Kenian maaseudulla. Elämäntarinansa kautta Toivola käsittelee ajankohtaisia kysymyksiä liittyen identiteettiin ja ihmisen oikeuksiin – kuka saa rakastaa, kuka saa perustaa perheen ja olla isä tai äiti, kuka saa kutsua itseään suomalaiseksi. Toivolaa haastattelee Niina Holm. Uutuuskirja Musta tulee isona valkoinen ilmestyi lokakuussa 2016.
Jani Toivola on 38-vuotias homoseksuaali, isä, näyttelijä ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2011 ensimmäisenä tummaihoisena parlamentin jäsenenä. Vuonna 2009 yllättäen löytynyt saksalainen veli johdatti Toivolan isänsä juurille sekä ensikohtaamiseen isänpuoleisen Mapesan suvun kanssa. Tuntematon isä iholla muuttui osallisuudeksi kokonaisesta kulttuurista.
Tapahtumassa on Musta tulee isona valkoinen -kirjaa myynnissä, erikois(!)hintaan vain 20 € / kpl. Mahdollisuus myös omistuskirjoitukseen.
Kallion kirjaston Kupolisalissa, 1. krs, keskiviikkona 9.11.2016 klo 18. Vapaa pääsy, tervetuloa!

- Musta tulee isona valkoinen: http://siltala.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/uutuudet/1058tuoteryhma_search=musta+tulee+isona+valkoinen
- Kustannusosakeyhtiö Siltala Kustannus: http://siltala.pikakirjakauppa.fi/index.php

Tapahtuman kotisivut

Isien aamupalaTorstai  10.11.2016 9.00 - Torstai 11.00
Perhekulma Puhuri, Suvantokatu 1 D 56 Tervetuloa kuulemaan isä- ja vanhemmuustyöstä!

Tapahtuman kotisivut

Miessakkien avoimet ovetTorstai  10.11.2016 13.00 - Torstai 16.00 - Miessakit ry, Annankatu 16 B 28, 00120 Helsinki

Tule tutustumaan Miessakit ry:n toimintaan! Tarjolla kahvia ja pullaa, teetäkin. Ohjelmassa puolen tunnin välein alkava lyhyt alustus kustakin toiminnastamme.

Alustusten aikataulutus on seuraava:

13:00 Miessakit & Miessakkiopisto
13:30 Vieraasta Veljeksi
14:00 Isyyden Tueksi
14:30 Erosta Elossa
15:00 Väkivaltaa Kokeneet Miehet
15:30 Lyömätön Linja

Tule paikalle ja kuuntele yksi tai vaikkapa kaikki!
 
Lisätiedot:
Miessakit ry:n toimisto
09 6126 620
miessakit@miessakit.fi
www.miessakit.fi

Tapahtuman kotisivut

Miehen työ 2016 - palkintotilaisuusTorstai  10.11.2016 14.00 - Torstai 16.00 - Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta myöntää vuosittain Miehen työ -palkinnon henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan ja esimerkillään edistänyt sukupuolten tasa-arvoa − tehnyt siis miehen työn. Palkinto on jaettu vuodesta 1998 lähtien tahoille, jotka ovat purkaneet kapeita sukupuolirooleja ja tehneet työtä tasa-arvon eteen erityisesti miesten ja poikien näkökulmasta.

Tänä vuonna Miehen työ -palkinto jaetaan 18. kerran.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Kutsua saa myös mielellään jakaa aiheesta kiinnostuneille tahoille.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Pyydämme ilmoittautumista 31.10.2016 mennessä osoitteeseen TANE(AT)STM.FI. Ilmoittautuminen on välttämätön Säätytalon turvamääräysten vuoksi.

Lisätietoja: Milla Sandt, milla.sandt@stm.fi, 0295 163049 Anni Hyvärinen, anni.hyvarinen@stm.fi, 0295 163079

Kutsu [PDF]

Testosteronia tunteella, Juho Saaren haastatteluTorstai  10.11.2016 18.00 - Torstai 20.00 - Kallion kirjaston Kupolisali
Tietokirjailija Juho Saarta haastattelee Kallion kirjaston entinen johtaja Kirsti Tuominen. Tampereen yliopiston professorina ja Itä-Suomen yliopiston osa-aikaisena professorina toimiva Juho Saari on viime aikoina tutkinut suomalaisten yksinäisyyttä, huono-osaisuutta ja köyhyyttä, näitä viimeisin kirja Yksinäisten Suomi käsittelee. Joka viides suomalainen kokee olevansa yksinäinen. Yksinäisyys eristää ja lannistaa. Se tekee ihmisen näkymättömäksi. Yksinäisyys vie pohjan koko elämältä. Helsingin Diakonissalaitoksen hallituksen jäsenenä Juho Saari tuntee nimeltä useita Diakonissalaitoksella asuvia. Saaren mukaan he ovat kuitenkin monille lähialueen asukkaille muukalaisia. Tilaisuudessa myynnissä kirjoja Yksinäisten Suomi ja Huono-osaiset. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Tapahtuman kotisivut

Tasa-arvon kakku - keskustelutilaisuusTorstai  10.11.2016 18.00 - Torstai 19.30 - Matinkylän palvelutorin kirjasto

Espoon tasa-arvotoimikunta järjestää Tasa-arvon kakku -keskustelutilaisuuden Matinkylän palvelutorin kirjaston lavalla miesten viikolla 10. marraskuuta 2016 klo 18 - 19.30.

Toimikunnan puheenjohtaja Teresia Volotinen toimii tilaisuuden juontajana. Eri puolueiden miesedustajat esittelevät itsensä ja vastaavat tasa-arvoon liittyviin kysymyksiin. Kukin keskustelija saa vastata kakkurasiasta nostamaansa tasa-arvoaiheiseen kysymyksen, joka liittyy kansalaisjärjestöjen Peking+20 -rinnakkaisraporttiin Sanoista tekoihin:

http://www.naisjarjestot.fi/UserFiles/njkl/File/Pekingplus20rinnakkaisraportti_VALMIS.pdf

Tilaisuus on rakenteeltaan samanlainen kuin eduskuntavaalien alla järjestetty naisten vastaavanlainen Tasa-arvon kakku -tapahtuma Entressen kirjastossa. Keskustelijat saavat myös eteensä pahvia ja tusseja. He suunnittelevat kukin tasa-arvon kakun, jonka saavat esittää yleisölle.

Yleisölle on tarjolla kahvia/ teetä ja kakkua. Tapahtuman alussa ja lopussa on tasa-arvotoimikunnassa vaikuttavan Harri Kuntsin musiikkiesitys.

Tasa-arvon kakku ? keskusteluun osallistujat:
Kansallinen Kokoomus: osallistuja varmistamatta
Perussuomalaiset: Jyrki Lohi
Suomen Keskusta: Simo Repo
Suomen Kristillisdemokraatit: Ahti Hurmalainen
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue: Martti Hellström
Svenska folkpartiet i Finland - Suomen ruotsalainen kansanpuolue: Mikael Eriksson Vasemmistoliitto: Antti Vepsäläinen
Vihreä liitto: Jyrki Kasvi

PAHOIN PIDELTY - miesten kohtaama väkivalta | Tampereen 19. MiespäivätPerjantai  11.11.2016 14.00 - Perjantai 19.00 - Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Tampere

PAHOIN PIDELTY - miesten kohtaama väkivalta

 
Tampereen 19. Miespäivät 11.11.2016 ohjelma:
14.00 Avaus, Ulla Rohunen, yleisöpalvelupäällikkö, Työväenmuseo Werstas
14.05 Väkivallan sosiobiologinen tausta, Hannu Lauerma, ylilääkäri, tutkijaprofessori (Turun vankimielisairaala, THL)
15.15 Miesten kohtaama väkivalta, Petri Danielsson, tutkija (Helsingin yliopiston Krimonologian ja oikeuspolitiikan instituutti)
16.15 Väliaika – kahvit, esittelypöydät
16.45 Väkivallan arki poliisin näkökulmasta, Virpi Kaltio, ylikonstaapeli (paneelikeskustelun pohjustus)
17.30 Paneeli – Miesten kokema väkivalta
 • Juontajana toimittaja Helena Itkonen
 • Satu Hintikka, yksilönjohtaja (Setlementti Tampere ry / Seksuaaliväkivaltatyön yksikkö)
 • Jenni Karsio, Turvakodin johtaja (Tampereen ensi- ja turvakoti)
 • Jussi Pekkola, hanketyöntekijä (Miessakit ry / Väkivaltaa Kokeneet Miehet – hanke)
 • Jani Purhonen, hankevastaava (KRIS-Tampere)
 • Katariina Westman, aluejohtaja (Rikosuhripäivystys / Sisä-Suomen aluetoimisto)
 • Mikko Väisänen, toiminnanjohtaja (Pirkanmaan Seta / Sinuiksi – hanke)
18.45 Paneelin ja tilaisuuden yhteenveto, Antti Alén, Miessakit ry.
19.00 Tilaisuus päättyy
 
21.00 Perjantai-ajankohtaisohjelma 11.11 otsikkona on ”Herkkä mies” ja viikon Perjantaidokumenttina ”Muijalta turpaan”.
 • TTT-klubi, Tampereen työväentalo, Hallituskatu 19.
 • Mahdollisuus osallistua suoraan lähetykseen (sisäänpääsy 20.30 alkaen).

Tampereen miespäivien juliste [PDF] 
Tampereen miespäivien ohjelmaesite [PDF]

Miespäivien 2016 järjestelyissä mukana ovat:
Miessakit ry
Miesten kansalaistalo Mattila
SAK:n Tampereen paikallisjärjestö ry
Tampereen ammattikorkeakoulu / sosiaalialan yksikkö
Tampereen ev. lut seurakuntien yhteiskunnallinen työ
Tampereen kaupungin kulttuuritoimi
Tampereen seudun työväenopisto
Työväenmuseo Werstas

Tapahtuman kotisivut

Perjantai-ajankohtaisohjelmaPerjantai  11.11.2016 21.00 - Perjantai 22.00 - TTT-klubi, Tampereen työväen teatteri, Hallituskatu 19, Tampere

21.00 Perjantai-ajankohtaisohjelma 11.11 otsikkona on ”Herkkä mies” ja viikon Perjantaidokumenttina ”Muijalta turpaan”.

Paikka: TTT-klubi, Tampereen työväentalo, Hallituskatu 19.

Mahdollisuus osallistua suoraan lähetykseen (sisäänpääsy 20.30 alkaen).

PERJ_MIES_sahkoinen_flaijeri.jpg

Tapahtuman kotisivut

Isien ja lasten lauantaiLauantai  12.11.2016 10.00 - Lauantai 13.00 - Ison Omenan kirjasto
Ison Omenan kirjastossa vietetään isänpäivän etkoja isien ja lasten lauantaina 12.11.!
Päivän aloittaa Niina Bellin lastenmusiikkiesitys klo 10 Stagella.
klo 10.30-13
 • Letityspaja - kirjaston henkilökunta näyttää, että isätkin osaavat letittää. Tervetuloa oppimaan!
 • Lahja isälle- tule tutustumaan Ison Omenan pajaan ja toteuttamaan oma lahjasi laserleikkurilla
 • Lautapeliesittelyä - tule tutustumaan kirjaston lautapelivalikoimaan ja pelaamaan
 • Concreatives-kollektiivin tekstiilityöpaja
Tervetuloa Ison Omenan kirjastoon!
IsänpäiväSunnuntai  13.11.2016
Hyvää isänpäivää!
Puhallinorkesteri Mansetin isänpäivän konserttiSunnuntai  13.11.2016 18.00
Tullikamarin Pakkahuone.

Tapahtuman kotisivut