Tapahtumakalenteri
Nuoret miehet -aiheisen Matkalaukkukirjaston esittely Miesten Viikolla. Laukkukirjaston voi tilata tapahtumiin ja siitä voi lainata aineistoa.
Nuoria koskeva tieto saapuu seminaariin, koulutustapahtumaan tai työkokoukseen, kun tilaa paikalle kirjastokapsäkin! Nuorisotiedon kirjaston suosittu liikkuva palvelu kulkee vetolaukussa pidemmällekin ja posti kuljettaa sen sujuvasti eri paikkakunnille. Henkilökunta seuraa tarvittaessa mukana.
Sympaattinen isoisän matkalaukku täynnä kulloiseenkin teemaan liittyvää tietoa elävöittää tapahtuman ja inspiroi osallistujat ryhmätöihin tai työpajoihin.
Lisätiedot ja Laukkukirjaston tilaukset: kirjasto@alli.fi, p. 044 416 5205
Tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän isilleen.
Lisätietoja: Kari Rekilä, p. 050 521 1065 / kari.rekila@evl.fi tai Ville Pahkin, p. 044 703 5540 / ville.pahkin@ouka.fi.
Lisätietoja myös: www.isalapsiparkki.net
Millä tavoin miesvanhempi voi tukea äidin ohella pojan kasvua mieheksi ja tytön kasvua naiseksi? Mikä miehen hoivassa on erityistä ja ainutlaatuista lapsen kokemana? Miten jokainen isä voi halutessaan kehittyä tässä paremmaksi?
Iltatilaisuus isille ja kasvattajille.
Luennoitsijana on isyystutkija, KT Jouko Huttunen.
Ilmoittautuminen 3.11. mennessä osoitteeseen vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi
Lisätietoja: Kari Rekilä p. 050 5211 065 tai Riitta Alatalo p. 044 7341643
Mieskaveri Marko lukee lapsille.
Lisätietoja: Raija Lohilahti, p. 040 675 0300 / raija.lohilahti@oetk.fi
Millä tavoin miesvanhempi voi tukea äidin ohella pojan kasvua mieheksi ja tytön kasvua naiseksi? Mikä miehen hoivassa on erityistä ja ainutlaatuista lapsen kokemana?
Miten jokainen isä voi halutessaan kehittyä tässä paremmaksi?
Luentotilaisuus ammattilaisille.
Luennoitsijana on isyystutkija, KT Jouko Huttunen. Ilmoittautuminen 3.11. mennessä osoitteeseen vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi
Lisätietoja: Kari Rekilä p. 050 5211 065 tai Riitta Alatalo p. 044 7341643
Minne miehen matka -seminaarissa tarkastellaan nuorten miesten elämänhallintaa ja urapolkuja niin haasteiden kuin uusien ideoiden kautta.
Seminaarin asiantuntijoita ovat muiden muassa yhteiskunnallista eriarvoistumista tutkinut professori Heikki Hiilamo, nuorten hyvinvointia tutkineet dosentit Valdemar Kallunki ja Arto Salonen sekä etsivän nuorisotyön ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen asiantuntija, ME-Säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord. Tapahtuman juontaa toimittaja, MTV3:n uutisankkuri Keijo Leppänen.
Tilaisuuden järjestävät miesten matkat työhön ja Auta miestä mäessä -hankkeet.
Miehenä eron edessä -keskusteluilta käsittelee eroon liittyviä teemoja miesnäkökulmasta. Keskustelemassa näistä on Miessakkien erotyövastaava Kari Vilkko. Tapahtuma on osa 13. kerran järjestettävää Miesten Viikkoa (6.11.-12.11.).
Eron edessä -illat ovat asiantuntijoiden ja ammattilaisten pitämiä infoluonteisia tilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheen läheisille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voi tulla anonyymisti kuuntelemaan. Illat on suunnattu erityisesti eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille, mutta niihin voi osallistua myös eroperheiden läheiset sekä ammattilaiset.
Teemana suru. Avointa keskustelua erosta miesten kesken pohdinnalla, onko ero helpotus vai järkytys. Ei ennakkoilmoittautumista.
Lisätietoja: lapsi- ja perhetyön diakoniatyöntekijä Kari Rekilä, p. 050 521 1065 / kari.rekila@evl.fi tai Ville Pahkin p. 044 703 5540 / ville.pahkin@ouka.fi
Tutustutaan asioihin ja pieniin muutoksiin, jotka auttavat lisäämään arkeen elinvoimaisuutta. Luento sopii kaikenikäisille miehille, naisille ja pariskunnille. Vapaa pääsy.
Lisätietoja: Solja Peltovuori, p. 041 466 7682 / solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi
Lauluja miehenä olemisen varjoista ja valoista. Wellu Rowaltzin konsertti on osa Miesten Viikon ohjelmaa. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa. Konsertin tuotto ohjautuu Vantaalla tapahtuvan miestyön hyväksi.
Miesten Wuoro on konsertti, johon ovat tervetulleita erityisesti kaikki miehet - iskät, pojat, papat, enot, sedät, kundit, skloddit ja äijät – sekä heidän läheisensä.
Wellu Rowaltz on suomalainen rock-muusikko, lauluntekijä, säveltäjä, tuottaja, kitaristi ja laulaja, joka on muusikon uransa ohella tehnyt työtä miestyön hyväksi mm. Lyömättömässä linjassa.
Väkivalta on yhteiskunnallinen haaste. Sen varhainen tunnistaminen ja siihen puuttuminen on ihmissuhdealojen ammattilaisten vastuu ja velvollisuus. Lähisuhdeväkivalta-ongelman käsittely Suomessa on perinteisesti painottunut mies-, nais-, tekijä-, kokijanäkökulmaiseen työskentelyyn. Haluamme tuoda uusia näkökulmia ja keskustelua aiheeseen yhteisen koulutuspäivän merkeissä. Mikä on miehen ja naisen väkivallassa omaa ja erityistä, mikä samaa, mikä erilaista?
Hinta
85,00€ / 75,00€ jäsenet ja opiskelijat
Ilmoittautuminen
Sitovat ilmoittautumiset 23.10. mennessä.
toimisto(a)maria-akatemia. fi, puh. 09 7562 2250
Miesten tasa-arvo ry:n (MTA ry) Miesten Viikon seminaari.
Dosentti Ilkka Pietilä (Tampereen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta): "Eriarvoistuminen uhkaa miesten terveyttä"
Erityissuunnittelija Pirjo ExCell ja erityissuunnittelija Tarja Saarinen (Helsingin sosiaali- ja terveystoimi): ”Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä eriarvoisuuden vähentäminen”
Ohjelmakoordinaatoori Miia Malvela (Kunnossa kaiken ikää (KKI) – ohjelma): ”Seikkailu kutsuu ja kiinnostaa - SuomiMies seikkailee -kampanjan tuloksia”
Vapaa pääsy. Tervetuloa!
______________
Seminaari on osa Tasa-arvo – yhteinen linja kaikkien hyvinvoinnin tueksi - seminaarisarjaa (http://suomifinland100.fi/project/tasa-arvo-yhteinen-linja-kaikkien-hyvinvoinnin-tueksi/), joka puolestaan on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan virallista ohjelmaa.
Lainattavat kirjat ovat henkilöitä, joilla on kokemuksia ja tietoa omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä tai mielenterveyden häiriöistä. Osa kirjoista kohtaa työssään päihderiippuvaisia tai mielenterveyshäiriöistä kärsiviä. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.
Klo 12–13 A-kiltalainen luontolähettiläs kertoo oman toipumistarinansa Pakkalan salissa.
Ehkäisevän päihdetyönviikon teemana on tänä vuonna Ikääntyvien päihteiden käytön puheeksiotto.
Tilaisuudessa lanseerataan #paneparemmaksi -keksintökilpailun tuotantoon asti edennyt voittajatuote HUPPU Kuusenalunen, jonka on keksinyt Veli-Pekka Piri ja tuottanut Magisso Oy. Osa tuotteen myyntituotosta ohjataan Väestöliiton työhön perheystävällisemmän työelämän kehittämiseksi.
#paneparemmaksi -keksintökilpailu oli erityisesti suunnattu miehille ja siinä etsittiin arkea parantavia keksintöjä. Keksintökilpailu oli osa #paneparemmaksi -kampanjaa, jossa tavoitteena oli aktivoida miehet tekemään arjestaan parempaa ja oman näköistä. Kampanjan ja kilpailun toteuttivat Väestöliitto ry ja Magisso Oy yhdessä ja se uusitaan vuonna 2018.
Harjoitellaan rentoutumista, yhteistä jakamista ja miehen elämän haasteellisia asioita. Etsitään keinoja elinvoimaisuuden lisäämiseen. Työpaja on tarkoitettu miehille.
Ilmoittautumiset 3.11. mennessä, p. 041 463 5712.
Lisätietoja: Solja Peltovuori, p. 041 466 7682 / solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi
Miessakit ry järjestää hyvinvointisektorin ammattilaisille, tutkijoille ja virkamiehille tarkoitetun MASI-hankkeen käynnistystilaisuuden. Tilaisuudessa pääset kuulemaan isien kanssa tehtävästä työstä perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai masennustyyppistä oireilua.
STEA:n rahoittama Masi-hanke (2017–2020) ylläpitää isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointia perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennustyyppistä oireilua.
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittaudu
Mukaan mahtuu kaksikymmentä ensimmäistä. Ilmoittautuminen tapahtuu Miessakit ry:n verkkosivujen kautta https://www.miessakit.fi/fi/ilmoittautuminen
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pohjois-Suomen Autisminkirjo ry:n sekä Suomen Vanhempainliiton EpeLI-hankkeen kanssa.
Lisätietoja: aslak.rantakokko@vanhempainliitto.fi
Mieskaveri Martti lukee lapsille.
Lisätietoja: Raija Lohilahti, p. 040 675 0300 / raija.lohilahti@oetk.fi
Ohjelma:
13.00 Tilaisuuden avaus.
13.15 Tampereen kaupungin tervehdys
13.30 Hanna Onwen-Huma (STM) puhuu poikien ja nuorten miesten terveydestä ja hyvinvoinnista.
14.00 Tapio Bergholm (SAK, TANE) käyttää puheenvuoron aiheesta "Maltillisen miespolitiikan mahdollisuudet". Kuulemma ei ole poikien koulutettavuuden kannalta ´maltillinen´.
14.45 Kahvitauko
15.15. Aleksis Salusjärvi (kulttuuritoimittaja) kertoo kokemuksista etenkin ammattioppilaitosten poikien opintieltä. "Pojat tippuu kyydistä" otsikolla Aleksis kertoo kuinka oppilaitoksissa ollaan lähes heitteillä.
16.00 Juuso Erno (Miesten tasa-arvo ry:n pj.) pohjustaa paneelikeskustelun "Tasa-arvopolitiikan mahdollisuudet". Mukana Miessakkien Antti Alén, JHL:n Esko Vatanen, Juuso Erno, sosiaalipolitiikan lehtori Ritva Nätkin sekä pari muuta. Vapaa keskustelu 17.30 asti ainakin.
Vapaamuotoinen illanvietto ravintola Plevnassa.
Millaista on miehen vanhemmuus? Mistä mies saa vanhemmuuden rakennuspalikkansa? Mitä lapselle merkitsee se, että hänen elämässään on turvallinen mies?
Isä ja isätyöntekijä Topi Linjama Pelastakaa Lapsista kertoo.
Lisätietoja: Matias Kavalus, p. 050 4393 704 / matias.kavalus@pelastakaalapset.fi
Lisätietoja: Jukka Joensuu, p. 044 745 3847 / jukka.joensuu@evl.fi